Problems loading language from path: /var/www/vhosts/eptanews.gr/oldepta/components/com_dropbox/
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 09:38

Η ομάδα e-Noesis καθαρίζει τις ακτές Βαρικού του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 Η ομάδα e-Noesis καθαρίζει τις ακτές Βαρικού του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις

 

Στην εθελοντική δράση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, προσκεκλημένοι είναι όσοι επιθυμούν να περάσουν από τα λόγια στις... πράξεις

 

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί πλέον στις ακτές λόγω της ποσότητας των σκουπιδιών που αντικρίζει όποιος τις επισκεφθεί, η ομάδα της e-Noesis  αποφάσισε να δράσει και σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, καθαρίζοντας ένα μέρος της παραλίας στην περιοχή του Βαρικού Πιερίας.

 

Σε συνεργασία με την HELMEPA στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών η ομάδα e-Noesis επιχειρεί να συμβάλει στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος καταγράφοντας τα απορρίμματα που θα συλλέξει, προσφέροντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, τα είδη και την προέλευσή τους. Τα στοιχεία αυτά επεξεργάζονται από τη HELMEPA και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση.

Στόχος της ομάδας είναι, καθηγητές και μαθητές της e-Noesis μέσα από αυτή την πρωτοβουλία «καλής θελήσεως», να αναδείξουν, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι, με ομαδική εργασία, τις αξίες του εθελοντισμού. «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους μας πως η περιβαλλοντική συνείδηση οφείλει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του καθενός μας, πόσο μάλλον να καλλιεργείται από πολύ μικρή ηλικία», αναφέρει η ομάδα e-Noesis

 «Τα προβλήματα λύνονται με πράξεις» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της δράσης και σ’ αυτή μπορεί να συμμετάσχει, όποιος το επιθυμεί

Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο μας, μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στην προστασία του περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών και όπως αναφέρει η ομάδα «χρειαζόμαστε μόνο την καλή σας διάθεση και το ομαδικό σας πνεύμα!»

 

Η σημασία της ενεργοποίησης όλων μας

Η e-Noesis, υπογραμμίζει ιδιαίτερα τη σημασία της πρωτοβουλίας. Η Μεσόγειος και οι ακτές της φιλοξενούν μοναδικά οικοσυστήματα, φυτά και ζώα, για τα οποία η ρύπανση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές. Σε περιόδους κακών καιρικών συνθηκών είναι πολύ εύκολο τα απορρίμματα που βρίσκονται στις ακτές να μεταφερθούν μέσα στη θάλασσα και να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή σε θαλάσσια ζώα τα οποία τις περισσότερες φορές μπερδεύουν τα σκουπίδια με την τροφή τους (κυρίως τα πλαστικά).

Είναι λοιπόν απαραίτητο να γίνει κατανοητό από μικρούς και μεγάλους, ότι οι πράξεις μας απέναντι στο περιβάλλον μπορεί να έχουν πολύ πιο αρνητικές συνέπειες από όσο φανταζόμαστε. Στόχος της ομάδας είναι, αφενός να κάνει αυτό που μπορεί για να αποτρέψει σε όποιο βαθμό γίνεται την περιβαλλοντική καταστροφή και κατ’ επέκταση το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, και αφετέρου να εγείρει στους νέους την αγάπη για το περιβάλλον και να τους παρακινήσει να εντάξουν τον εθελοντισμό στη ζωή τους.

 

Πληροφορίες για την συμμετοχή.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 πμ είναι η συνάντηση μπροστά στην εκκλησία της Θείας Αναλήψεως κάτω από τα γραφεία της e noesis , όπου θα υπάρχουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους εθελοντές στην παραλία και θα τους γυρίσουν πίσω.

Η δράση θα διαρκέσει 2-3 ώρες και θα παρέχουμε στους εθελοντές :

Νερό – Γάντια – Σακούλες σκουπιδιών – Δελτίο καταγραφής απορριμάτων

Για μεγαλύτερη ασφάλεια προτείνουμε να έχετε μαζί σας

Αθλητικά παπούτσια  – Αντηλιακό – Καπέλο

Σημαντικό: Για τα παιδιά κάτω των 18 ετών που επιθυμούν να συμμετέχουν στην δράση και δεν θα συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να προσκομίσουν την παρακάτω Υπεύθυνη Δήλωση.

 

 

 

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

 

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia